Zaštita osobnih podataka

Inofrmacije o Zaštiti osobnih podataka definiraju kako web stranica EUDIALOG (https://dialog-group.eu/) koristi i štiti sve informacije koje posjetitelji daju kada koriste ovu web stranicu.

Zalažemo se za zaštitu Vaše privatnosti i zaštitu Vaših podataka. Ako Vas zamolimo da nam dostavite određene informacije pomoću kojih možete biti identificirani pri korištenju ove web stranice, možete biti sigurni da će se one koristiti samo u skladu s ovom izjavom o privatnosti.

Ovi uvjeti mogu se povremeno ažurirati. S vremena na vrijeme trebate provjeriti ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni promjenama. Ova se pravila primjenjuju od 1. rujna 2019. godine.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka EUDIALOG d.o.o. sa sjedištem:

 • EUDIALOG d.o.o. za usluge, vl. Mladen Nenadić
 • Platačka ulica 6
 • 31 000 Osijek
 • Hrvatska

Vaši osobni podaci

Koje podatke prikupljamo

Vaši osobni podaci prikupljaju se kada se pretplatite na newsletter ili ispunite neki od obrazaca.

Vaši podaci prikupljaju se tijekom registracije, sklapanjem ugovora i potpisivanja ponuda na neku od naših usluga, prijavom na newsletter, odgovorom na anketu ili marketinšku komunikaciju, surfanjem web stranicom.

Na taj način, moguće je prikupiti sljedeće podatke o Vama:

 • ime,
 • podaci za kontakt, uključujući adresu e-pošte,
 • demografske podatke kao što su poštanski broj, vaše preferencije i interese,
 • ostale informacije bitne za ankete korisnika i/ili dostavu promotivnih ponuda,
 • informacije nužne za sastavljanje ponuda i ugovora prilikom eventualnog ugovaranja zajedničke suradnje.

Što radimo s podacima koje prikupimo?

Ove informacije potrebne su nam kako bi bolje shvatili Vaše potrebe i time Vam pružili bolju uslugu, posebno iz sljedećih razloga:

 • poboljšanju korisničkog iskustva na web stranici,
 • poboljšanju naših proizvoda i usluga,
 • mogućnosti pružanja usluga u skladu s Vašim zahtjevima,
 • slanju e-pošte vezane za Vašu narudžbu ili druge proizvode i usluge,
 • povremeno slanje poruka e-pošte kako bismo Vas obavijestili o novim uslugama, posebnim ponudama ili drugim informacijama za koje smatramo da bi Vam mogli biti zanimljivi,
 • možemo koristiti Vaše podatke kako bi Vas mogli kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta.

Ove informacije koristimo za:

 • analitiku,
 • interakciju s vanjskim društvenim mrežama i platformama,
 • upravljanje adresama e-pošte i slanje poruka.

Korisnik preuzima odgovornost za osobne podatke trećih strana koje objavljuje ili dijeli putem ove web stranice i izjavljuje da iste podatke ima pravo prenositi ili emitirati, čime se vlasnika web stranice oslobađa od svake odgovornosti.

Načela privatnosti

EUDIALOG se drži sljedećih načela s ciljem zaštite Vaše privatnosti:

Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.

 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni,
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
 • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci?

Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između Vas i tvrtke EUDIALOG neće postojati, nakon 12 mjeseci izbrisat će sve Vaše osobne podatke.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

Kontakt obrazac

Ako upotrijebite obrazac za kontakt i/ili obrazac za upit, te informacije nikada neće biti javno prikazane ili proslijeđene trećim stranama. Vaši kontakt podaci koristit će se samo za odgovor na Vašu poruku i pružanje usluga te će biti pohranjene u adresaru koji je zaštićen lozinkom.

Pretplata na newsletter

Ukoliko se prijavite na e-mail newsletter, pristajete podijeliti podatke koje ste unijeli u obrazac s WordPress dodatkom NINJA FORM, koji Vaše podatke proslijeđuje u bazu podataka ove web stranice i ne proslijeđuje ih nikakvim drugim vanjskim servisima.

Te se informacije upotrebljavaju samo za slanje poruka e-pošte koje ste pristali primati. Poruke uključuju nove informativne i edukativne članke, pregled novih projekata, kao i informacije o našim proizvodima i uslugama.

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na link “Odjava” na dnu svake poruke.

Sigurnost

Sigurnost Vaših osobnih podataka nama je obaveza. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup prikupljenim podacima, primjenjujemo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bi se informacije koje prikupljamo zaštitile i osigurale putem ove web stranice.

Upotreba kolačića

Kolačić je mala datoteka koja se sprema na tvrdi disk Vašeg računala. Ova datoteka pomaže analizirati web-promet ili Vas obavještava kada posjetite određenu web lokaciju. Kolačići omogućuju web aplikacijama da upamte određene informacije o Vama koje ste pristali podijeliti. Web aplikacija može prilagoditi svoje operacije prema Vašim potrebama i željama prikupljanjem i pamćenjem informacija o Vašim željama.

Na ovoj web stranici koriste se kolačići bilježenja prometa kako bi se identificiralo koje stranice se koriste i na koji način. To nam pomaže analizirati podatke o prometu web stranica i poboljšati ovu web stranicu kako bismo je prilagodili potrebama korisnika. Te podatke koristimo samo u svrhu statističke analize, a podaci se uklanjaju iz sustava.

Kolačići nam također pomažu da Vam pružimo bolju web stranicu, omogućujući praćenje koje stranice smatrate korisnima, a koje ne. Kolačić nam ni na koji način ne daje pristup Vašem računalu ili bilo kakve informacije o Vama, osim podataka koje želite podijeliti sa nama.

Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično možete izmijeniti postavku preglednika da odbije kolačiće ako to želite. Svaki je preglednik malo drugačiji, pa pogledajte izbornik Pomoć u vašem pregledniku kako biste saznali ispravan način izmjene kolačića.

Ako onemogućite kolačiće, to će isključiti neke od značajki ove web stranice, pa možda neke od usluga neće ispravno funkcionirati.

Funkcionalni kolačići

Ova stranica:

 • Prati stranice koje posjećujete putem usluge Google Analytics. Google Analytics prikuplja Vašu IP adresu i bilježi Vaš posjet i ponašanje tijekom posjeta na web stranici. Taj je posjet anonimiziran, jer Google Analytics skraćuje i anonimizira IP adresu internetske veze ispitanika prilikom pristupa našim internetska stranicama iz države članice Europske unije ili druge države ugovornice na Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru (EEA).

Ciljanje kolačića

Ova stranica:

 • Omogućuje dijeljenje stranica s društvenim mrežama kao što je Facebook, Twitter, LinkedIn itd.

Ova web stranica ne dijeli nikakve osobne podatke s trećim stranama.

Dijeljenje informacija s trećim stranama

Niti prodajemo niti na bilo koji drugi način ne prenosimo Vaše osobne podatke trećim stranama, osim uz prethodnu suglasnost (primjerice Facebook Pixel). Ovo ne obuhvaća web hosting partnere i ostale strane koje nam pomažu u vođenju ove web stranice i obavljanju poslovanja, pod uvjetom da te strane pristanu zadržati taj podatak povjerljivima. (Na primjer, knjigovodstveni servisi, aplikacije za izradu ponuda i ugovora za projekte itd.)

U slučaju kada zakon nalaže dijeljenje informacija s nadležnim službama (policija, sud, porezna uprava), pridržavamo se naših zakonskih obveza.

Facebook Pixel

Facebook Pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmjereni na jednu od internetskih lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran za procjenu efektivnosti Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih kampanja. Prikupljeni podaci su anonimni pa ne mogu izvući zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo osobne podatke Facebooku. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je moguće povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smjernicama za korištenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/). Možete omogućiti Facebooku i njegovim partnerima da prikazuju oglase unutar i van Facebooka. Kolačić́ se također može čuvati na Vašem računalu u ove svrhe. Ako ste korisnik Facebook-a i ne želite da Facebook prikuplja Vaše podatke preko Facebook Pixela i poveže ih sa Vašim korisničkim podacima spremljenim na Facebooku, možete deaktivirati Facebook Pixel.

Poveznice na druge web stranice

Ova web stranica može sadržavati poveznice (linkove) koje omogućuju lakšu posjetu drugim web stranicama. Nakon što upotrijebite navedene poveznice prilikom napuštanja ove web stranice, trebate imati na umu da nemamo nikakvu kontrolu nad tom drugom web-lokacijom. Iz tog razloga ne možemo preuzeti odgovornost za zaštitu i privatnost svih informacija koje pružate prilikom posjeta drugim web stranicama te takve web stranice nisu regulirane ovom izjavom o privatnosti. Budite oprezni i pregledajte izjavu o privatnosti koja se primjenjuje na dotičnu web stranicu.

Zaštita od neželjene pošte

U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka i neželjenoj pošti, obavještavamo Vas:

 • da nećemo upotrebljavati lažne ili obmanjujuće teme (subject) ili adrese e-pošte.
 • da ćemo identificirati poruku kao oglas na jasan i razuman način.
 • da ćemo uključiti fizičku adresu svojeg sjedišta.
 • da ćemo nadgledati servise koje koristimo za slanje e-pošte kako bismo osigurali usklađenost s važećim propisima.
 • da ćemo procesirati zahtjeve za odjavom od primanja poruka u najkraćem mogućem roku.
 • da ćemo omogućiti svojim korisnicima otkazivanje pretplate pomoću veze pri dnu svake poruke.

Ako u bilo kojem trenutku želite otkazati pretplatu na primanje budućih poruka e-pošte, slijedite upute na dnu svake poruke.

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je EUDIALOG prikupio o Vama,
 • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje EUDIALOG ima o Vama,
 • BRISANJA svih osobnih podataka koje je EUDIALOG prikupio o Vama,
 • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane EUDIALOG,
 • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane EUDIALOG, ili
 • ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je EUDIALOG ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici
 • poslati svoj zahtjev na adresu:
 • EUDIALOG
 • Platačka ulica 6,
 • 31000 Osijek
 • Hrvatska

 a mi ćemo Vam odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane EUDIALOG, kontaktirajte nas.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: az**@az**.hr
Web: https://www.azop.hr

Povreda podataka

O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.